Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-05@17:46:15 GMT

عبور از تابستان 99 با سازوکار به جای ساخت و ساز

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۰۲۸۲۱

عبور از تابستان 99 با سازوکار به جای ساخت و ساز

صنعت برق پس از عبور از پیک برق سال‌جاری، اجرای برنامه تابستان بدون خاموشی را برای سال آینده را از روز گذشته کلید زد و هدف خود را تکرار رشد یک درصدی پیک (اوج بار) تابستان 1400 قرار داد. چرا که پس از سال‌ها افزایش بیش از 5 درصدی مصرف سالانه کشور، امسال و سال گذشته، رشد مصرف برق به حدود یک درصد رسید و تکرار این اتفاق در سال آتی می‌تواند یک تجربه موفق برای ایران در سطح جهانی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «انرژی امروز» از روزنامه ایران، در این‌باره وزیر نیرو می‌گوید: تلاش می‌شود با اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف اوج بار مصرف سال آینده در حد یک درصد باشد و با تحقق آن برگ درخشانی برای صنعت برق باشد.

رضا اردکانیان در گفت‌و‌گو با «ایران» تصریح می‌کند: «هدف ما این است که تابستان آینده را هم به همین طریق ادامه دهیم و سه سال رشد اوج بار یک درصد را تجربه کنیم. این موضوع ما را به این نقطه می‌رساند که می‌توانیم این میزان تغییرات سالانه «فقط یک درصد» را یک نقطه ثابت قلمداد کنیم. مسأله‌ای که نشان می‌دهد می‌توان با برنامه‌های سازوکاری گفت‌وگو کرد، به تعامل رسید، این را تبدیل به یک قرارداد حقوقی یا اجتماعی کرد و این‌گونه نیست که ما هر سال هزاران میلیارد تومان هزینه کنیم، نیروگاه بسازیم که فقط آن چند ده ساعت اوج بار را جواب دهیم.»

او ادامه می‌دهد: «اقتصادی و عقلانی نیست که برای پاسخگویی به نیاز چند ده ساعت در سال – بین 200 تا 300 ساعت از سال – در سه ماه گرم، هر سال ده‌ها هزار میلیارد تومان نیروگاه صرفاً برای عبور از پیک بار تابستان بسازیم در حالی که 900 هزار کیلومتر خطوط انتقال و توزیع و حدود 2500 دستگاه ترانس و ده‌ها مولد ما در کشور در معرض فرسودگی باشند و نیازمند بازسازی و نوسازی.»

 

افزایش 174 هزار تفاهمنامه در سال‌جاری

وزیر نیرو در تشریح اینکه پیک امسال را چگونه با یک درصد رشد اوج بار پشت سر گذاشتیم؟ می‌گوید: «در این بخش 11 برنامه تعریف کردیم و این برنامه‌ها بیش از آن‌که برنامه‌های ساخت‌‌و‌سازی باشند، برنامه‌های سازوکاری بودند. از جنس گفت‌وگو، تفاهم، تعامل و تبدیل این تفاهم و تعامل به قرارداد که نتیجه آن قرارداد، پیک‌سایی است. برای اینکه به این دستاورد بزرگ برسیم، سال گذشته 120 هزار تفاهمنامه با مصرف‌کنندگان بزرگ برق امضا کردیم؛ با صنایع و مجتمع‌های کشاورزی و در این تفاهمنامه‌ها که قرارداد بود، توافق کردیم که اگر بدون لطمه‌زدن به تولیدشان در زمان اوج بار و آن چند ساعت خاص مصرفشان را کاهش دهند، در ازای این همراهی و همکاری، در ساعات غیر اوج بار، برق ارزان‌تری به آنها بدهیم. به بخش خانگی نیز گفتیم که اگر درست مصرف کنند، اصلاً برق را رایگان به آنها می‌دهیم.»

او با اشاره به اینکه سال گذشته در بخش خانگی 106 میلیارد تومان و در بخش صنعتی و کشاورزی 350 میلیارد تومان پاداش پرداخت شد، بیان می‌کند: «امسال موفق شدیم و نتیجه این تفاهم، خوش‌حسابی و اعتمادسازی، آن بود که 120 هزار تفاهمنامه را به 294 هزار تفاهمنامه افزایش دهیم. اینکه ما یکی از گرم‌ترین تابستان‌ها را پشت‌سر گذاشتیم و رشد اوج بار خوشبختانه از یک درصد تجاوز نکرد، مدیون این تغییر نگاه به واسطه دو ابزار فرهنگ‌سازی و پولی است. به‌‌طور مشخص بگویم، اوج بار 98، در سی‌و یکم تیرماه 57681 مگاوات بود. اوج بار امسال هم 31 تیرماه در شب 58254 بوده است.»

پیک به شب منتقل شد

به گفته وزیر نیرو، نکته ظریفی که در ارقام اوج بار امسال و سال گذشته وجود دارد؛ این است که اوج بار ما از روز به شب منتقل شده است. او توضیح می‌دهد: «این انتقال روز به شب به این معناست که ما در آن مدیریت مصرف از طریق عقد تفاهمنامه با مصرف‌کنندگان بزرگ در روز که تولیدکننده‌ها هستند، توفیق خوبی داشتیم.»

امسال به دلیل اقدامات مدیریتی بعد از 10 سال پیک شب از پیک روز پیشی گرفت که نشان می‌دهد کاهش مصارف روشنایی باید به عنوان اولویت در دستور کار قرار بگیرد. با این حال، پیک امسال (برنامه 099) در قالب اعداد دستاوردهای دیگری نیز داشت. از جمله کاهش سرمایه‌گذاری‌های میلیاردی به واسطه کاهش مصرف که می‌تواند این ارقام صرف نوسازی صنعت و یا اقدامات کاهنده مصرف شود؛ مانند تعویض کولرهای فرسوده.

کاهش 18 هزار مگاواتی مصرف

 

در این رابطه معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی نیز درآئین جشن تحقق برنامه عبور موفق از دوره اوج مصرف برق تابستان 1399 (برنامه 099) به تشریح برخی از تغییرات در صنعت برق پرداخت.

همایون حائری با اشاره به ایجاد ظرفیت جدید ۱۸۴۰ مگاوات و انعقاد تفاهمنامه مشترک به میزان ۱۲۹۴ مورد، شروع فعالیت استارتاپی در مدیریت مصرف برق اظهار می‌کند: |در این سال، به میزان ۵۶۴۶ مگاوات صرفه‌جویی شد که باید بیش از ۷ هزار مگاوات نیروگاه احداث می‌کردیم که این توان را تأمین کند.

او همچنین با اشاره به صرفه‌جویی ۲۱۵۴ مگاوات در مدیریت پیک مصرف شب در سال‌جاری توأمان با مدیریت پیک روز که برای نخستین بار محقق شد، می‌گوید: «اگر با شیب کنونی بتوانیم حرکت کنیم تا ۱۰ سال آینده پیک مصرف ما عدد ۶۴ هزار و ۶۹۶ مگاوات خواهد بود و در صورتی که این مدیریت مصرف ادامه نیابد، این ظرفیت به ۸۶ هزار و ۷۰۹ مگاوات خواهد رسید و این به معنای ضرورت ایجاد ۱۲۵ هزار مگاوات نیروگاه است.»

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از صرفه‌جویی ۷۰ هزار میلیارد تومانی با اعمال برنامه‌های مدیریت مصرف خبر می‌دهد که در صورت عدم همراهی مردم، صنایع و کشاورزی، این میزان از منابع مالی کشور باید تبدیل به نیروگاه می‌شد تا بتوانیم بدون خاموشی تابستان امسال را سپری کنیم.»

کاهش 13 هزار میلیارد تومانی خرید برق

مدیرعامل توانیر نیز در این باره با اشاره به اقدامات مدیریت بار و مصرف انرژی طی تابستان امسال می‌گوید: «این اقدامات با 13 هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی خرید برق از نیروگاه‌های خصوصی همراه بود.»

محمد حسن متولی‌زاده می‌گوید: «البته به رغم مدیریت بار صنایع در ساعات پیک، مصرف این بخش بیش از 11 درصد افزایش یافت و محدودیتی برای بخش تولید ایجاد نشده است.»

به گزارش «ایران»، افزایش مصرف برق صنایع به معنی افزایش تولید این بخش با وجود همکاری‌های جدید در سال‌جاری است. از روز گذشته صنعت برق با پشت سر گذاشتن پیک 099 وارد برنامه‌های پیک برق تابستان 1400 شده و علاوه بر جذب همکاری بخش‌های مختلف و حتی بخش خانگی این صنعت، کاهش قیمت تمام شده خدمات، افزایش راندمان نیروگاه‌ها، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش آلودگی زیست‌محیطی نیز در دستور کار دارد که به نظر می‌رسد روند حرکت در این بخش نیز نیازمند سرعت بخشی است.

 

برچسب هارضا اردکانیان

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: رضا اردکانیان آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو هزار میلیارد تومان هزار تفاهمنامه مدیریت مصرف برنامه ها صرفه جویی وزیر نیرو سال گذشته صنعت برق مصرف برق سال جاری یک درصد اوج بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۲۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس، گفت: این برنامه‌ها به مدت یک هفته و از فردا و همزمان با آغاز هفته بسیج سازندگی در مناطق مختلف استان آغاز می‌شود.
سرهنگ پاسدار علی‌اکبر طحان افزود: این برنامه‌ها شامل ۲۴۵ برنامه مربوط به محرومیت زدایی، ۱۴۷ برنامه مربوط به اشتغال و اقتصاد، ۵۵۸ برنامه در موضوع خدمت رسانی جریان جهاد و ۷۵ برنامه هم به عنوان کمک‌های مومنانه عملیاتی می‌شود.
۱۷ اردیبهشت ۱۳۷۹ به درخواست رهبر معظم انقلاب بسیج سازندگی تشکیل شد.
وی ادامه داد: در دو سال گذشته در استان شاهد اقداماتی برای محرومیت زدایی از سوی گروه‌های جهادی و بسیج سازندگی بودیم که از جمله می‌توان به آبرسانی به ۳۰۸ روستا، اجرای ۹۴ پروژه راه روستایی به ارزش سه هزار میلیارد ریال، ساخت هزار و ۲۰۰ مسکن مددجویی کمیته امداد و ایجاد مشاغل خانگی اشاره کرد.
او اظهار کرد: همچنین با همت و تلاش نیرو‌های جهادی استان، در مدت ۲ ماه یک میلیون اصله نهال در بیابان‌های استان کاشته شد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس گفت: تکمیل و مرمت ۸۰۰ مسکن نیازمندان در سال ۱۴۰۲، بهسازی و مرمت راه‌های بین مزارع، تکمیل مساجد و مجتمع فرهنگی و مذهبی، ساخت و تکمیل مخازن هفت مترمکعبی آب آشامیدنی، استخر‌های آب کشاورزی، احیا و لایروبی چاه و قنات، ساخت و تکمیل کانال‌های کشاورزی، تکمیل خانه عالم و مجموعه‌های ورزشی، ساماندهی و مرمت گلزار شهدا در این استان انجام شده است.
طحان افزود: در نوروزامسال هم، ۹ هزار و ۸۶۸ نفر در قالب ۷۶۴ گروه جهادی در هشت عرصه عمرانی، بهداشت و درمان، فرهنگی و تربیتی، کمک مومنانه، آموزشی و تحصیلی، کشاورزی و دامپزشکی، آسیب‌های اجتماعی و مشاوره، اشتغال و اقتصاد به مردم استان خدمت رسانی کردند.
وی ادامه داد: همچنین در ماه مبارک رمضان، به همت ۵۰۰ گروه جهادی و با راه اندازی پویش سراسری ‘خانه دوست کجاست’ در ۲ موضوع توزیع افطاری ساده و تعمیر و خانه تکانی منازل افراد نیازمند خدمت رسانی شد.

دیگر خبرها

  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • قبض‌های نجومی برق در تابستان
  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • ساخت ۱۰ سازه هنری آجری در مراغه
  • محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی
  • ساخت ۱۰ المان آجری در مراغه
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • ۲۰۷ مولد خود تامین در استان قزوین در مدار قرار می گیرد
  • سازوکار‌ها و آمادگی‌ها برای اجرای دور دوم انتخابات مجلس
  • تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن چشم‌انتظار مشارکت‌های مردمی است